Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Κρήτη: Στα χέρια της Αστυνομίας συμμορία αλλοδαπών κλεφτών

Κατασχέθηκαν πλήθος γεωργικών εργαλείων, ηλεκτρονικών ειδών και μαχαιριών. Αναζητούνται ακόμη δυο αλλοδαποί.

Η εγκληματική ομάδατων αλλοδαπών , εξαρθρώθηκε χθες το απόγευμα, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου.

Συνελήφθησαν τρεις Βούλγαροι ηλικίας 20, 21 και 21 ετών και ένας Έλληνας ηλικίας 52 ετών, ως μέλη της συγκεκριμένης ομάδας, ενώ αναζητούνται ακόμη δυο Βούλγαροι, ηλικίας 36 και 57 ετών.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Δεκάδες ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές (σκληρός δίσκος Η/Υ, οθόνες υπολογιστών, DVD PLAYER , τηλεοράσεις, ηχεία WOOFER , κινητά τηλέφωνα, ράδιοκασετόφωνα αυτοκινήτων, φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, σταθεροποιητής τάσης),

- Πλήθος γεωργικών - οικοδομικών εργαλείων (ηλεκτρικό τριβίο, σιδερένιος εξολκέας οικοδομής, ηλεκτρικά τρυπάνια, ξυλοκοπτικά μηχανήματα, χορτοκοπτική μηχανή και άλλα εργαλεία) και

- Μεγάλος αριθμός από μαχαίρια, σουγιάδες και ξύλινα ρόπαλα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτου για τις οποίες ερευνάται το νόμιμο της κατοχής τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους αφορά, κατά περίπτωση τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της κλοπής και της παράβασης του Ν. περί όπλων.

Τις έρευνες και την προανάκριση κάνει το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου.

Άρτα: Χειροπέδες σε τρεις Πακιστανούς για σπιρτόκουτα γεμάτα χασίς

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς άνδρες ηλικίας 25,26 και 30 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν ποσότητα χασίς, περίπου 107 γραμμαρίων, την οποία επρόκειτο να διοχετεύσουν, μέσα σε σπιρτόκουτα, σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής.

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα σε παράπηγμα στις Νέες Εργατικές Κατοικίες Άρτας, στο οποίο έμεναν οι τρεις αλλοδαποί, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν 18 σπιρτόκουτα, που περιείχαν το χασίς.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι δύο από τους τρεις άνδρες, δεν είχαν έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Μάχη για την ζωή δίνει η Μυρτώ, αλλά ποιός νοιάζεται για αυτή ..

Μάχη για τη ζωή εξακολουθεί να δίνει η 15χρονη Μυρτώ, τρεις και πλέον μήνες μετά τη σοκαριστική βάρβαρη επίθεση που δέχθηκε στην Πάρο από τον λαθροεισβολέα Πακιστανό.

Σύμφωνα με τον πατέρα της, η κοπέλα δεν έχει δείξει ουσιαστικά σημάδια βελτίωσης και είναι αμφίβολο εάν θα συνέλθει. Όπως δήλωσε ο πατέρας της Γιάννης Παπαδομιχελάκης, η κόρη του «το μόνο που έχει καταφέρει είναι να ανοίγει τα μάτια και να αναπνέει μόνη της. Αλλά δεν έχει συνείδηση».

Η Μυρτώ έχει μεταφερθεί από το «Αττικό Νοσοκομείο» στο «Υγεία», με σκοπό να βρεθεί έπειτα σε κέντρο αποκατάστασης. Όμως ο δρόμος είναι πολύ μακρύς και δεν αποκλείεται να μην επανέλθει ποτέ.

Είναι πραγματικά τραγικό και απεχθές το γεγονός ότι ενώ για την φερόμενη κακοποίηση των αναρχικών από την Αστυνονομία κινητοποιήθηκαν ξένες εφημερίδες, οργανώσεις, ελληνικές εφημερίδες, κόμματα πολιτικοί κλπ για αυτή την βασανισμένη κοπέλα τις οποίας το μέλλον ήρθε να καταστρέψει με τον πιο βάρβαρο τρόπο ο Πακιστανός λαθροεισβολέας κανένας από τους παραπάνω υπερευαίσθητους φορείς δεν έχει δώσει σημασία.

Προφανώς αν άνηκε στον προοδευτικό χώρο ή αν ήταν αλλοδαπή μετανάστρια να είχε ελπίδα, επειδή όμως ήταν ακόμα μία από τις δεκάδες ελληνίδες που κακοοπιούνται από αλλοδαπούς κάθε χρόνο ποιός πραγματικά νοιάζεται. Η υποκρισία του προοδευτικού χώρου σε όλο της το μεγαλείο.....

defencenet.gr

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Χανιά: Συλλήψεις αλλοδαπών με πλαστά διαβατήρια

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά οχτώ αλλοδαποί συνελήφθησαν καθώς επιχείρησαν να ταξιδέψουν από τον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων "Ιωάννης Δασκαλογιάννης", για χώρα του εξωτερικού με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

 

Συγκεκριμένα όπως γράφει το prismanews.gr συνελήφθησαν: 27χρονος υπήκοος Αλγερίας, 22χρονος υπήκοος Μαρόκο, 31χρονος υπήκοος Αλγερίας, 29χρονος υπήκοος Καμερούν, 34χρονος υπήκοος Καμερούν, 31χρονος υπήκοος Μαλί, 23χρονος υπήκοος Σενεγάλης και μια 24χρονη υπήκοος Μαρόκο.
Οι συλληφθέντες επιχείρησαν, όλοι μαζί να επιβιβαστούν σε πτήση του εξωτερικού, έχοντας στην κατοχή τους πλαστά διαβατήρια.

Παράνομη είσοδος αλλοδαπής από την Ελληνοαλβανική μεθόριο

ΙΩΑΝΝΙΝΑ,   συνελήφθη στο Καλπάκι Ιωαννίνων 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για σωματεμπορία,  πλαστογραφία και διευκόλυνση εισόδου στη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Επίσης, συνελήφθη μία 21χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενη για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Η 21χρονη αλλοδαπή, εισήλθε παράνομα στη χώρα από την Ελληνοαλβανική μεθόριο, ενώ ο 38χρονος διευκόλυνε την μεταφορά της, με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, εφοδιάζοντάς την παράλληλα με πλαστά ρουμανικά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· το χρηματικό ποσό των (945) ευρώ και (3430) Leke Αλβανίας.
· τρία (3) κινητά τηλέφωνα, ένα βιβλιάριο τράπεζας και δύο κάρτες ανάληψης χρημάτων.
· ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας και μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης Ρουμανικών αρχών.

ΜΙΑ ΑΒΑΣΙΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 4 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥ Α.Τ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ


Συγκεκριμένα "κέντρα" εδώ και καιρό έχουν βάλει στόχο την αστυνομία..και προσπαθούν να στοχοποιήσουν τους αστυνομικούς ως ρατσιστές που ξυλοκοπούν και ληστεύουν τους λαθρομετανάστες..

Πιστεύω πως δεν είναι σύμπτωση που όλες οι καταγγελίες γίνονται από Πακιστανούς. Επίσης πιστεύω πως η δήλωση για πόλεμο...κατά των Ελλήνων από τον αυτοαποκαλούμενο εκπρόσωπο τους δεν ήταν τυχαία... 

Ούτε ήταν τυχαία και τα επεισόδια που έκαναν στην Αθήνα επειδή "θίχτηκε" το ισλάμ από μια ταινία στο youtube.Τσεκάρισμα ήταν..για να δουν ποιες θα είναι οι αντιδράσεις και κινητοποίηση των αρχών ασφαλείας της χώρας.

Αν δείτε τις αντιδράσεις όσων ήταν στο πανελ...θα καταλάβετε ποιοι είναι αυτοί που διέλυσαν κάθε έννοια και θεσμό σε αυτή τη χώρα.

Ούτε ένας δεν μπόρεσε να ρωτήσει τον λαθρομετανάστη οτιδήποτε..γιατί ήξερε ότι θα τον είχε εκθέσει στα μάτια του τηλεοπτικού κοινού..Όλοι κουνούσαν το κεφάλι σαν μαριονέτες..και τον άφηναν να λέει ότι θέλει.

Την στιγμή που κόβουν για πλάκα συνταξιούχους και εργαζόμενους που φωνάζουν για τα δίκαια αιτήματα τους.

Η είδηση..και το βίντεο...



Στον Εισαγγελέα στέλνει ο Δένδιας το... από Miss-Jessy-Lays



Μετά το μπαράζ καταγγελιών για βασανισμούς μεταναστών από αστυνομικούς και παροχή κάλυψης σε ρατσιστικές επιθέσεις, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας έδωσε εντολή στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να αποστείλει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών στοιχεία για ένα κρούσμα ρατσιστικής αντιμετώπισης μεταναστών από αστυνομικούς. Το περιστατικό δημοσιοποιήθηκε στη ΝΕΤ, που παρουσίασε βίντεο με μαρτυρία του μετανάστη που υπέστη την επίθεση. Συγκεκριμένα, το βίντεο παρουσίαζε μαρτυρία Πακιστανού, σύμφωνα με την οποία, τον περασμένο Ιούλιο, έγινε ρατσιστική εισβολή σε σπίτι στο Περιστέρι, όπου διέμενε μαζί με άλλους ομοεθνείς του, από ομάδα ατόμων, τα οποία τους χτύπησαν.

Σύμφωνα με την καταγγελία, όταν έφτασαν εκεί αστυνομικές δυνάμεις, οι αστυνομικοί, αντί να αναζητήσουν τους δράστες, προσήγαγαν τέσσερις από τους παθόντες αλλοδαπούς. Μετά από εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, ζητήθηκε το υλικό από τη ΝΕΤ και εστάλη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο. Στην ανακοίνωση του Αρχηγείου υπογραμμίζεται ότι το απομαγνητοφωνημένο κείμενο και το video αποστέλλονται, προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και η ενδεχόμενη τέλεση ποινικών αδικημάτων.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Σύλληψη οπλισμένου αλβανού στον προαστιακό

Οι αστυνομικοί, ευτυχώς, τον εντόπισαν έξω από τις εγκαταστάσεις του Προαστιακού στη Μαγούλα.

Ένα τέταρτο μετά τις έντεκα τη νύχτα οι αστυνομικοί εντόπισαν τον άνδρα, Αλβανικής καταγωγής να κινείται ύποπτα και αποφάσισαν να τον ελέγξουν.


Ο άνδρας δεν αντιστάθηκε όμως πάνω του βρέθηκε ένα 9αρι πιστόλι με γεμάτο γεμιστήρα.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Πάτρα : Σύλληψη σπείρας αλλοδαπών που έκλεβε αυτοκίνητα

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ούτε ένα, ούτε δύο αλλά... ακόμα πέντε αυτοκίνητα είχαν διαρρήξει οι αλλοδαποί νεαροί, το ίδιο βράδυ!

Ενώ το τελευταίο τετραήμερο είχαν κάνει συνολικά, 10 διαρρήξεις αυτοκινήτων!


Πρόκειται για έναν 23χρονο Αιγύπτιο και έναν 16χρονο Τυνήσιο οι οποίοι συνελήφθησαν νωρίς το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών που έκαναν περιπολία.

Τους έπιασαν, την ώρα "άνοιγαν" το αυτοκίνητο ενός 39χρονου.

Οι δύο αλλοδαποί "δούλευαν" νυχτερινές ώρες. Έσπαγαν τα τζάμια των αυτοκινήτων και έκλεβαν ηλεκτρονικές συσκευές, τιμαλφή, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται για να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή.

Την τελευταία εβδομάδα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, έχουν συλληφθει ισάριθμα άτομα και έχουν εξιχνιαστεί μια ληστεία και 77 κλοπές - διαρρήξεις σε σπίτια και οχήματα στη Πάτρα.

Πάτρα: Ρουμάνος λήστεψε γυναίκα και "έφαγε" το ξύλο της χρονιάς του!

Ο αλλοδαπός δράστης επιτέθηκε και λήστεψε γυναίκα, αμέσως μετά από ανάληψη που έκανε εκείνη, από ΑΤΜ. Ωστόσο, ο δράστης, δε φανταζόταν τη συνέχεια.


Όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, το περιστατικό έγινε το απόγευνα, μετά την ανάληψη χρημάτων που έκανε η γυναίκα από τράπεζα, στη συμβολή των οδών Παπαφλέσσα και Κορίνθου.

Ο κλέφτης, αφού άρπαξε 480 ευρώ από το θύμα του, άρχισε να τρέχει.
Από τις φωνές της γυναίκας κινητοποιήθηκαν περαστικοί με δίκυκλο, που κυνήγησαν και έπιασαν τον δράστη σε κοντινή απόσταση.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ανήλικο Ρουμάνο, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άσχημα από πολίτες, όταν έπεσε στα χέρια τους.


Στο σημείο έφτασε και η αστυνομία, που παρέλαβε τον ανήλικο δράστη...

Αλλοδαπός περιπτεράς πούλαγε πλαστά εισιτήρια!

Το κέρδος από τα εισιτήρια για ένα περίπτερο δεν είναι μεγάλο, όταν όμως τα εισιτήρια είναι πλαστά πολλαπλασιάζεται

 

Αυτό το κέρδος είχε φαίνεται κατά νου ένας αλλοδαπός περιπτεράς που είχε γεμίσει την αγορά με πλαστά εισιτήρια.

Οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες καθώς στο περίπτερό του βρέθηκαν 251 πλαστά εισιτήρια.

Σαντορίνη: Βρήκαν τους Αλβανούς κλέφτες αλλά και τα κλοπιμαία

Eξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές από σπίτια και ένα λογιστικό γραφείο στην Θήρα.


Για τις υποθέσεις, σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες σε βάρος των δύο Αλβανών, ηλικίας 32 και 26 ετών, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε διέμεναν παράνομα στην χώρα και συνελήφθησαν.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών και αστυνομικών ερευνών,
οι Αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι συλληφθέντες, "δουλεύοντας" ο καθένας ξεχωριστά, έκαναν τις τρεις κλοπές στην Θήρα και συγκεκριμένα:

Ο 32χρονος στις 22-10-2012 απογευματινές ώρες αφού διέρρηξε σπίτι, πήρε κοσμήματα εκτιμώμενης αξίας 3.000 ευρώ καθώς και το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.
Ο 26χρονος στις 19/20-10-2012 νυχτερινές ώρες αφού μπήκε σε λογιστικό γραφείο, έκλεψε το χρηματικό ποσό των 5.000€. Επίσης στις 13-05-2012 έκλεψε από σπίτι το χρηματικό ποσό των 590 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα.


ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε πλήθος αντικειμένων (κοσμήματα, ρολόγια,κ.α.) των οποίων η προέλευση ερευνάται, ενώ μέρος από αυτά αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε στους δικαιούχους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ηγουμενίτσα: Εξέγερση αλλοδαπών κρατουμένων με 11 τραυματίες!

Πανικός τα ξημερώματα στα κρατητήρια του λιμεναρχείου.

 

Εξέγερση αλλοδαπών κρατουμένων, διαφόρων εθνικοτήτων, σημειώθηκε τα ξημερώματα στα κρατητήρια του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 92 κρατούμενοι που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησής τους, άρχισαν να φωνάζουν, να χτυπάνε τα κάγκελα και τους τοίχους, με αποτέλεσμα 11 απο αυτούς να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο κέντρο Υγείας της πόλης, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή έχει ομαλοποιηθεί.

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Σεσημασμένους αλλοδαπούς ληστές συνέλαβε η φρουρά του Νίκου Μιχαλολιάκου!

Φύλακες άγγελοι αποδείχτηκαν στη γειτονιά του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου οι δύο αστυνομικοί της προσωπικής του φρουράς, που συνέλαβαν κοντά στο σπίτι του στην Πεύκη σεσημασμένους αλλοδαπούς διαρρήκτες.

Η σύλληψη έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής μόλις λίγα μέτρα μακριά από την πολυκατοικία όπου βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας Μιχαλολιάκου.

Οι δύο διαρρήκτες, που ήταν εκτός φυλακών με περιοριστικούς όρους, είχαν διαρρήξει την πόρτα σε αποθήκη πολυκατοικίας στην οδό 25ης Μαρτίου και μετέφεραν τα κλοπιμαία σε αυτοκίνητο. Ένας ειδικός φρουρός και ένας αστυνομικός της Ασφάλειας, της προσωπικής φρουράς του κ. Μιχαλολιάκου, θεώρησαν ύποπτες τις κινήσεις των δύο νεαρών και τους παρακολούθησαν.

Όταν τους είδαν να μεταφέρουν αντικείμενα από το εσωτερικό της πολυκατοικίας, τους πλησίασαν και με προτεταμένα τα όπλα τους αιφνιδίασαν. Σε κλάσματα του δευτερολέπτου τους πέρασαν χειροπέδες και μέσω ασυρμάτου ζήτησαν ενισχύσεις. Στην κατοχή των κακοποιών οι αστυνομικοί εντόπισαν, εκτός από τα κλοπιμαία, και διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και κλειδιά πασπαρτού, που άνοιγαν πόρτες αποθηκών.  

Οι διαρρήκτες, ένας Γεωργιανός και ένας Ρουμάνος, οδηγήθηκαν στο Τμήμα της Πεύκης. Όπως διαπιστώθηκε στο αρχικό στάδιο της έρευνας, οι δύο αλλοδαποί ήταν σεσημασμένοι για διαρρήξεις και κλοπές, είχαν προφυλακιστεί και βρίσκονταν έξω με περιοριστικούς όρους».

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Χανιά: Αλλοδαποί χτύπησαν και έκλεψαν φοιτητή στις τουαλέτες

Eφιαλτικές ώρες έζησε ένας φοιτητής σε δημόσια ουρητήρια, όταν δύο αλλοδαπά άτομα του την "έπεσαν" με σκοπό τη ληστεία. Στον έναν είχε δοθεί πολιτικό άσυλο!


Θύμα απρόκλητης επίθεσης έπεσε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ένας 24χρονος φοιτητής στα Χανιά από δύο άτομα, ένας εκ των οποίων οδηγήθηκε ήδη στην Ασφάλεια ενώ οι διωκτικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και του δεύτερου δράστη.

Όπως γράφει το flashnews.gr ο 24χρονος φοιτητής μπήκε τα μεσάνυχτα στις δημόσιες τουαλέτες που βρίσκονται στην πλατεία 1866 για να κάνει την ανάγκη του.

Ξαφνικά δύο άτομα του την "έπεσαν" από πίσω και αφού τον ξυλοκόπησαν του άρπαξαν ένα τσαντάκι μέσης μέσα στο οποίο είχε 110 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και το φοιτητικό του πάσο και στη συνέχεια έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο νεαρός βγήκε έξω από τις τουαλέτες καλώντας σε βοήθεια ενώ άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αρχές που έδρασαν αποτελεσματικά.

Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη ένας 25χρονος Αλγερινός ως υπαίτιος της επίθεσης και πρόκλησης σωματικών βλαβών ενώ αναζητείται και ο συνεργός του.


Να σημειωθεί ότι στον 25χρονο Αλγερινό είχε δοθεί πολιτικό άσυλο.

Γαλλοαλγερινή σπείρα είχε ρημάξει τη Βοιωτία

Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στη Λιβαδειά.


Οι δράστες, υπήκοοι Γαλλίας και Αλγερίας, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συστήσει συμμορία που "χτυπούσε" τα σπίτια της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με την αστυνομία από 28/8 έως 19/10/2012 "άνοιξαν" 16 σπίτια στη Λιβαδειά, στην Παραλία Διστόμου και στη Θήβα,αρπάζοντας χρηματικά ποσά, χρυσαφικά - κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα μεγάλης αξίας.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν νοικιασμένο αυτοκίνητο το οποίο είχαν εκμισθώσει με πλαστά έγγραφα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσαφικά – κοσμήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, πλαστά έγγραφα και χρήματα.

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Θρίλερ με Τούρκο σωματέμπορα - ναυαγό στη Μυτιλήνη που έκλεψε ελληνική βάρκα

Θρίλερ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου, απέναντι περίπου από την περιοχή του αεροδρομίου.

Ψαράδες και κάτοικοι της περιοχής είδαν ξαφνικά πέντε περίπου ναυτικά μίλια από τις ακτές του νησιού, να εκτοξεύεται στον ουρανό μία φωτοβολίδα. Στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης σήμανε αμέσως συναγερμός, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκαν και όλα τα παραπλέοντα σκάφη.

Κοντά στο σημείο όπου η φωτοβολίδα έλαμπε στον ουρανό, περνούσε εκείνη την ώρα το πλοίο BLUE STAR PATMOS, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιό του και το οποίο σταμάτησε και άρχισε τις έρευνες για τον εντοπισμό σκάφους ή ναυαγών. Στο σημείο έφτασαν εν τω μεταξύ και τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, τα οποία γρήγορα εντόπισαν μία μικρή βάρκα να επιπλέει χωρίς επιβάτες και λίγο πιο πέρα αντίκρυσαν έναν ναυαγό με σωσίβιο, να κολυμπάει στη θάλασσα και να φαίνεται εξαντλημένος.

Διαπιστώθηκε πως ο ναυαγός είναι Τούρκος υπήκοος, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο κτίριο του Λιμεναρχείου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ανακρίνεται.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο Τούρκος ναυαγός ενδέχεται να έφερε στη Λέσβο με άλλο τουρκικό σκάφος λαθρομετανάστες και να τους άφησε σε κάποια ακτή της Λέσβου. Στη συνέχεια μάλλον αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα, ή το σκάφος του βούλιαξε.

Στη συνέχεια έκλεψε μία ελληνική βάρκα και προσπάθησε με αυτή να επιστρέψει προς την Τουρκία.

Ελληνοαλβανική συμπλοκή σε μπαρ του Ηρακλείου

Ένας 43χρονος Αλβανός συνελήφθη, ενώ αναζητείται και ένας 27χρονος Έλληνας, οι οποίοι "πρωταγωνίστησαν" σε επεισόδιο το οποίο συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής σε μπαρ του Ηρακλείου, στην διάρκεια έπεσε και πυροβολισμός.

Ειδικότερα, όπως γράφει το flashnews.gr κατά τη διάρκεια επεισοδίου σε μπαρ στη πόλη του Ηρακλείου, ο 43χρονος, ο οποίος είναι υπάλληλος του καταστήματος, αποπειράθηκε να χτυπήσει με ξύλινο ρόπαλο έναν 32χρονο ενώ ένας 27χρονος πελάτης του καταστήματος, πυροβόλησε στον αέρα με πιστόλι για εκφοβισμό, με σκοπό την λήξη του επεισοδίου.

Απο αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου συνελήφθη ο 43χρονος Αλβανός με την κατηγορία της οπλοχρησίας.

Έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 27χρονου Έλληνα.

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Κόρινθος: Στα χέρια της Αστυνομίας δύο Ρουμάνοι για ένοπλες ληστείες σε σπίτια

Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς της ασφάλειας Κορίνθου, oι δύο Ρουμάνοι ηλικίας 29 και 31 ετών αντίστοιχα, για ένοπλη ληστεία και απόπειρα κλοπής.

 

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, στη θέση "Δέλτα" στην Κόρινθο, μπήκαν σε δύο σπίτια αλλοδαπών και με την απειλή μαχαιριών, πήραν χρηματικό ποσό, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα.

Επιπλέον, προσπάθησαν να κλέψουν αντικείμενα από ακόμα ένα σπίτι αλλοδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς τους κατάλαβε και αναγκάστηκαν να φύγουν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια με μήκος λάμας δεκαεννέα και εικοσιένα εκατοστών, καθώς και τα κλεμμένα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

ΡΟΜΑ σταματούσαν αυτοκίνητα και λήστευαν τους οδηγούς

Τέλος  στην δράση μιας τετραμελούς  σπείρας τσιγγάνων ΡΟΜΑ που είχαν  γίνει εφιάλτης για τους οδηγούς  στη διαδρομή προς τα διόδια του Ζευγολατιού, έβαλαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κορίνθου. 

Οι δράστες, μεταξύ των οποίων δυο ανήλικοι, έβαζαν εμπόδια στο δρόμο για να αναγκάσουν τους οδηγούς να σταματήσουν και στη συνέχεια τους χτυπούσαν και τους λήστευαν!

Όλες οι επιθέσεις γίνονταν νυχτερινές ώρες με τη χρήση βίας και η λεία  των δραστών ήταν χρήματα, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τους νεαρούς κακοποιούς και έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Ζευγολατιό, όπου συνέλαβαν τους δυο ανήλικους και έναν 22χρονο.

Ένας ακόμη ενήλικος πρόλαβε να διαφύγει και αναζητείται. Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους και, μόλις ολοκληρωθεί η προανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη για την πλήρη εξιχνίαση μιας σειράς ληστειών, θα προσαχθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.

ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ... ΜΑΥΡΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕ ΚΑΙ ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΜΕΣΑ... ΞΗΛΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ...

Πριν λίγη ώρα είχαμε άγριες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και μάυρων λαθρομεταναστών με καδρόνια και λοστούς που επέδραμαν μέσα από το προαύλιο της ΑΣΟΕΕ το οποί στην κυριολεξία ξήλωσαν για να δημιουργήσαν όπλα εφόδου... 

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αυτή την στιγμή αποχωρήσει ενώ οι μάυροι βρίσκονται ταμπουρομένοι μέσα στην Σχολή. ( το άσυλο τελικά καταργήθηκε? απο πότε τα πανεπιστήμια υποθάλπτουν άτομα παράνομα στην χώρα που επιτίθονται στις αστυνομικές δυνάμεις και πουλάνε παράνομα και κλεμμένα προιόντα?  )

 Η κίνηση στην Πατησίων είχε διακοπέι ενώ αυτή την στιγμή διεξάγεται μα δυσκολία λόγω των υλικών που υπάρχουν στο οδόστρωμα...


Αυτή τη φορά οι παράνομοι μικροπωλητές ενοχλήθηκαν απ' την παρουσία της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται πλέον μόνιμα στο σημείο.

Με καδρόνια, λοστούς και πέτρες κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών. Ακολούθησε ένταση και τότε κάποιοι απ' τους μικροπωλητές άρχισαν να ξηλώνουν τις ζαρντινιέρες στη νησίδα του δρόμου πετώντας φοιτά και χώματα στο δρόμο...

Δέκα λεπτά κράτησε η ένταση, ήταν αρκετή όμως για να γεμίσει ο δρόμος χώματα.
Οι μικροπωλητές επέστρεψαν στο εσωτερικό της ΑΣΟΕΕ, οι αστυνομικοί έκαναν πίσω και όλα... μέλι γάλα. Και οι "υπέυθυνοι" συνεχίζουν να αδιαφορούν...!

ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΚΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΟΛΟΥΣ Ή ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ...;;;

Χαλκιδική:Bούλγαρος πλήρωσε με τη ζωή του, την κλοπή σε παλιό μεταλλείο!

Ένας 47χρονος Βούλγαρος βρήκε τραγικό θάνατο όταν καταπλακώθηκε από την οροφή στεγασμένου κτιρίου, μέσα στις εγκαταστάσεις των εγκαταλελειμμένων μεταλλείων της Βάβδου Χαλκιδικής. 


Ο άτυχος άντρας εκτιμάται ότι ήταν μέλος κάποιας ομάδας κλοπής ανακυκλώσιμων υλικών.

Όπως έγινε γνωστό, με τη χρήση συσκευής οξυγόνου, επιχείρησε -χθες το μεσημέρι (18-10-2012)-  μαζί με 54χρονο συμπατριώτη του, να αφαιρέσουν από τις εγκαταστάσεις των παλιών μεταλλείων τις μεταλλικές κολώνες στήριξης παλιού στεγασμένου κτιρίου.

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, όμως, κατέρρευσε τμήμα της οροφής, με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο ο 47χρονος.

Ο συμπατριώτης του δεν έπαθε το παραμικρό και ειδοποίησε άμεσα τις αρχές. Οι έρευνες της αστυνομίας για το δυστύχημα συνεχίζονται...

Πρέβεζα : Σύλληψη ανήλικου αλβανού για κλοπές

Ένα απίστευτο περιστατικό σε γειτονιά της πόλης, μπροστά στα έκπληκτα μάτια κατοίκων της περιοχής που δεν είχαν πέσει για ύπνο...συνέβη χθές το βράδυ (18-10-2012) στην Πρέβεζα. 


Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr, τα μεσάνυχτα, ένας ανήλικος Αλβανός είχε προσαρμόσει μια σκάλα σε τοίχο πολυκατοικίας και προσπαθούσε να ανεβεί σε μπαλκόνι που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Καρυωτάκη και Πολυτεχνείου στην Πρέβεζα. 

Έγινε όμως αντιληπτός από γείτονες οι οποίοι και κάλεσαν την αστυνομία ενώ από τις φωνές τους ο ανήλικος τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έφτασαν στο σημείο, μετά από έρευνες τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Πρόκειται για άτομο το οποίο είχε απασχολήσει αρκετές φορές και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για τις πράξεις του. Εντός της ημέρας, ο ανήλικος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρέβεζας με την κατηγορία της απόπειρας κλοπής σε βαθμό κακουργήματος, ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το τμήμα ασφάλειας Πρέβεζας.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ιωάννινα: Διεθνώς διωκόμενος Αλβανός προσπάθησε να μπει στην Ελλάδα

Συνελήφθη μεθοριακό σταθμό, στην Κακαβιά Ιωαννίνων, την ώρα που προσπαθούσε να μπει στη χώρα μας.

 

Η σύλληψη έγινε χθες το πρωί και όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο,
σε βάρος του 44χρονου αλβανού εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης από τις ιταλικές αρχές,
σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για απαγωγή και βιασμό ανηλίκου!

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

ΔΥΟ ΚΙΛΑ ΗΡΩΪΝΗ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ ΣΤΟ ΣΑΚΙΔΙΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Συνελήφθη σήμερα το πρωί στο λιμάνι Ηρακλείου από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής, κατά την αποβίβασή του από πλοίο, ένας 22χρονος αλλοδαπός, διότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του, ηρωίνη σε μορφή πλάκας, συνολικού βάρους δύο περίπου κιλών.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, ενώ η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε.

Σύριος λαθρομετανάστης ξυλοκόπησε ηλικιωμένη για να τη ληστέψει

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε σήμερα ένας άνδρας από τη Συρία στα Χανιά. καθώς κατηγορείται για άσκηση σε βάρος ηλικιωμένης με απώτερο σκοπό να τη ληστέψει.

Ο 29χρονος δράστης σήμερα το πρωί εισήλθε σε σπίτι 72χρονης και αφού της άσκησε σωματική βία, χτυπώντας την με τα χέρια του σε όλο της το σώμα, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 55 ευρώ και τράπηκε σε φυγή.Από την ενεργηθείσα αστυνομική έρευνα και προανάκριση, εντοπίσθηκε λίγες ώρες αργότερα και συνελήφθη ο 29χρονος, ως δράστης της ληστείας.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης.Η 72χρονη νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο.

Συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί για πλαστά χαρτονομίσματα

ImageΣτο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης στην Καλαμαριά, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, πέντε αλλοδαποί ηλικίας 26,24,26,21 και 24 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων, αλλά και επιπλέον τριών συνεργών τους, οι οποίοι και αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Σύστασης και συμμετοχής σε Εγκληματική Οργάνωση», της «Παραχάραξης και Κυκλοφορίας Παραχαραγμένων Νομισμάτων κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση» και του Νόμου «Περί Αλλοδαπών».

Συγκεκριμένα, οι οκτώ προαναφερόμενοι κατηγορούμενοι, αφού συνέστησαν ομάδα με δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους για τα μέλη της, τουλάχιστον κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου – μέσα Οκτωβρίου 2012, παραχάρασσαν κι έθεταν σε κυκλοφορία χαρτονομίσματα, ενώ ταυτόχρονα εισέπρατταν γνήσια χαρτονομίσματα – κέρματα, αγοράζοντας προϊόντα μικρής χρηματικής αξίας, τα οποία κατέθεταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς προκειμένου να τα νομιμοποιήσουν.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τρίτης έπειτα από καταγγελία πολιτών στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης (100), σχετικά με αλλοδαπό άντρα που προσπαθεί να προβεί σε χρηματικές συναλλαγές με χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας, κινητοποιήθηκαν άμεσα αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι εντόπισαν δύο εκ των κατηγορουμένων. Σε έλεγχο που τους έγινε, αφού βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν συνολικά οκτώ, εμφανώς πλαστά, χαρτονομίσματα, συνελήφθησαν. Πρόκειται για έναν εκ των 26χρονων κι έναν από τους 24χρονους αλλοδαπούς. Κατασχέθηκε επίσης το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ, που κατείχαν σε γνήσια χαρτονομίσματα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 26χρονου συλληφθέντα, με τη συνδρομή Δικαστικής Αρχής, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρία ακόμη μέλη της ομάδας, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 21 εμφανώς πλαστά χαρτονομίσματα των 50 και 20 ευρώ, 39 γνήσια χαρτονομίσματα αξίας 385 ευρώ, κέρματα μικρής αξίας, ένα γραμμάτιο είσπραξης τραπεζικού υποκαταστήματος, δύο δελτία κατάθεσης χρημάτων σε τραπεζικό κατάστημα και 13 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τη μεταξύ τους επικοινωνία.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 26χρονος κι ο 24χρονος άντρας, ενεργώντας από κοινού και με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, πρωινές ώρες της Τρίτης, εισήλθαν σε τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κι ένα περίπτερο στην Καλαμαριά, με σκοπό να αγοράσουν διάφορα προϊόντα, δίνοντας ως αντίτιμο πλαστά χαρτονομίσματα. Σε δύο από τις τέσσερις περιπτώσεις έγιναν αντιληπτοί και αποχώρησαν.

Σημειώνεται ότι, τρεις από τους συλληφθέντες, δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα και πιστοποιητικά νομίμου διαμονής στη χώρα μας και σε βάρος ενός εξ’ αυτών, συγκεκριμένα του 26χρονου, έχουν σχηματιστεί κατά το παρελθόν δικογραφίες για πλήθος αδικημάτων (Ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, διακίνηση λαθρομεταναστών, παράβαση του Νόμου “περί Ναρκωτικών” κ.λπ).

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Συνελήφθησαν δύο Αλγερινοί δραπέτες

ImageΤην Τρίτη στις 21:00, στα Καμίνια, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί άνδρες αλγερινής καταγωγής, οι οποίοι είχαν αποδράσει στις 28 Σεπτεμβρίου από το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού.

Με τη σύλληψη των ανωτέρω ολοκληρώθηκε η σύλληψη και των έξω αλλοδαπών που είχαν αποδράσει από Τμήμα.

Αλλοδαπός κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου

Στα χέρια αρχών βρίσκεται από το βράδυ αλλοδαπός για τον οποίο εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για βιασμό ανηλίκου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθη λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, 44χρονος αλλοδαπός υπήκοος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης, των Ιταλικών Αρχών, για απαγωγή - βιασμό ανηλίκου.

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 24χρονου Αλβανού βοσκού. Αλβανός και ο δράστης..

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 24χρονου Αλβανού βοσκού Την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας που διεπράχθη χθες τα ξημερώματα σε βάρος 24χρονου βοσκού, αλβανικής υπηκοότητας, σε χωριό των Γιαννιτσών Πέλλας, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Ως δράστης κατηγορείται 30χρονος ομοεθνής του θύματος, ο οποίος αναζητείται.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο άνδρες είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ σε καφενείο της περιοχής. Στη συνέχεια, πιθανότατα για προσωπικές διαφορές, ο 30χρονος τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον συμπατριώτη του, επιφέροντάς του αλλεπάλληλα χτυπήματα στο θώρακα και την κοιλιά.
Μάλιστα, ο δράστης τηλεφώνησε στον εργοδότη του 24χρονου, υποδεικνύοντάς του το σημείο όπου βρισκόταν αιμόφυρτος ο συμπατριώτης του. Εκεί βρέθηκε επίσης το μαχαίρι με το οποίο διεπράχθη η δολοφονία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης, ο οποίος φιλοξενείτο το τελευταίο διάστημα από τον 24χρονο, βρίσκεται παράνομα στη χώρα μας.

Από την Αστυνομία διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 30χρονου, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών.

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Γεωργιανός κρατούμενος απέδρασε από την Ευελπίδων

Κρατούμενος απέδρασε από την Ευελπίδων Όπως έγινε γνωστό, η απόδραση το κρατουμένου, ο οποίος είναι από τη Γεωργία, έγινε στις τέσσερις, ενώ είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο με κλούβα. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη έρευνες των αστυνομικών στην περιοχή της Κυψέλης για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ΕΛΑΣ, η απόδραση έγινε από το κτίριο 12 των δικαστηρίων, ενώ είχε προσαχθεί στο αυτόφωρο για να δικαστεί για επίθεση και εξύβριση σε βάρος αστυνομικών.

Για το περιστατικό έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που συνόδευαν τον κρατούμενο στα δικαστήρια.

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΜΕ ΤΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΕΦΕΡΝΑΝ ΜΕΣΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΩΣΑΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο Αλβανοί οδηγοί τουριστικού λεωφορείου, αλβανικής εταιρίας, που εκτελούσε δρομολόγιο Αβανία - Ελλάδα, συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, με την κατηγορία ότι μετέφεραν δύο ομοεθνείς τους παράνομους μετανάστες, ηλικίας 27 και 26 χρόνων.

Σύμφωνα με το seleo, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 27χρονου λαθρομετανάστη εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση, φυλάκισης οκτώ μηνών για πλαστογραφία, ενώ σε βάρος του 26χρονου έχει επιβληθεί το μέτρο απαγόρευσης εισόδου στα σύνορα της χώρας μας, συνεπεία δικαστικής απέλασης.

Κατασχέθηκαν, το λεωφορείο, 1.030 ευρώ και 12.200 λεκ Αλβανίας, που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και έξι κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Άγρια καταδίωξη και πυροβολισμοί τη νύχτα στον Κόκκινο Μύλο - Συνελήφθη o Αλβανός που απέδρασε από το νοσοκομείο Τρικάλων

Αγρια καταδίωξη αλβανών τη νύχτα στον Κόκκινο Μύλο.

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ εντόπισαν ύποπτο ΙΧ με επιβάτες 4 Αλβανούς. Οταν οι αστυνομικοί έγιναν αντιληπτοί, οι Αλβανοί πυροβόλησαν εναντίον τους με καλάσνικοφ και ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων και δυνάμεις των ΕΚΑΜ, που έσπευσαν προς ενίσχυση καθώς και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.

Οι κακοποιοί εγκλωβίστηκαν στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου. Ο 34χρονος δραπέτης, που σύμφωνα με πληροφορίες εκτίει ποινή για εμπορία ναρκωτικών, μπήκε σε μία πολυκατοικία για να κρυφτεί. Τελικά, βγήκε έξω μόνος του, κάθησε στα γόνατα και σχεδόν παραδόθηκε. Οι συνεργοί του κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, από την περιοχή προσήχθη κι ένας Αλβανός για τον οποίο εξετάζεται η εμπλοκή του στην απόδραση του συμπατριώτη του απο το νοσοκομείο.

Ο 34χρονος απέδρασε με θεαματικό τρόπο απο το νοσοκομείο των Τρικάλων, το απόγευμα της Παρασκευής, όπου 3 Αλβανοί εισέβαλαν με καλάσνικοφ στο Νοσοκομείο, πυροβόλησαν στον αέρα, χτύπησαν ειδικούς φρουρούς και έφυγαν μαζί με συμπατριώτη τους που είχε μεταφερθεί από τις Φυλακές Τρικάλων!

Σύμφωνα με το TrikalaVoice ο Αλβανός κρατούμενος μεταφέρθηκε με δρακόντεια μέρα ασφαλείας στο Νοσοκομείο και οδηγήθηκε στα επείγοντα περιστατικά. Εκείνη την ώρα τρεις συμπατριώτες του, οι οποίοι βρίσκονταν ήδη από πριν στο χώρο του Νοσοκομείου, μπήκαν στα επείγοντα με τα όπλα στα χέρια, ακινητοποίησαν και χτύπησαν τους φρουρούς οι οποίοι δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, ενώ γιατροί και νοσοκόμοι έτρεξαν να σωθούν.

Οι τρεις Αλβανοί πήραν τον κρατούμενο μαζί τους, μπήκαν σε αυτοκίνητο και έφυγαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Μάλιστα, σύμφωνα με το TrikalaVoice, πάνω στο πανικό της στιγμής, έπεσε το όπλο του ενός δράστη, την ώρα που έφευγε.

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ... ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΤΑΝ ΑΠΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ...!!

ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ Η ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ... ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!!! ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Θρασύτατη επίθεση σημειώθηκε στις 8 το βράδυ από τέσσερις ένοπλους Αλβανούς, οι οποίοι, με την απειλή καλάσνικοφ, ακινητοποίησαν δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους, που μετέφεραν αλβανό κρατούμενο των φυλακών Τρικάλων στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Τρικάλων.

Οι δράστες, αφού ακινητοποίησαν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, άρπαξαν μέσα από τα χέρια τους τον αλβανό κακοποιό και έφυγαν τρέχοντας για να επιβιβαστούν σε αυτοκίνητο που τους ανέμενε.

 Οι τέσσερις ένοπλοι και ο αλβανός κακοποιός εξαφανίστηκαν και αναζητούνται.

Μεσσηνία:Έκανε μαύρους στο ξύλο τους Αλβανούς που μπήκαν στο σπίτι του!

Η υπόθεση ξεκίνησε σε σπίτι που βρίσκεται στην περιοχή Τουλούπα Χάνια Μεσσηνίας, τα ξημερώματα της 9ης Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε σήμερα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Σε πρώτη φάση δύο Αλβανοί 32 και 29 ετών, κατάφεραν να παραβιάσουν την εξώπορτα του σπιτιού και μπήκαν μέσα την ώρα που ο ιδιοκτήτης κοιμόταν. 

Οι δράστες απείλησαν πως θα τον σκοτώσουν με τα όπλα που κρατούσαν και του ζήτησαν τα χρήματα που είχε στο σπίτι. Ο ιδιοκτήτης όμως δεν είχε σκοπό να παραδοθεί...

Σηκώθηκε από το κρεβάτι, τους πλησίασε και τους έκανε ''τόπι στο ξύλο''. Οι δράστες άρχισαν να τρέχουν και κατάφεραν να διαφύγουν πριν φτάσει στο σημείο η αστυνομία. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, ξεκίνησαν με βάση τις περιγραφές του ιδιοκτήτη.

Τα ξημερώματα εντοπίστηκαν στην Πύλο και οδηγήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχτηκαν την ενοχή τους και εντός της ημέρας, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης...

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Λάρισα: Πιάστηκε η σπείρα αλβανών που λήστευε οδηγούς

Η εγκληματική ομάδα έκανε ληστείες το τελευταίο τετράμηνο στην πόλη της Λάρισας.
Τα 5 μέλη της, πλησίαζαν Ι.Χ. τα οποία είτε ήταν σε κίνηση είτε παρκαρισμένα και αφού τα ακινητοποιούσαν, επιτίθονταν στα θύματά τους και τους έπαιρναν τα λεφτά.


Και τα πέντε μέλη της ομάδας είναι από την Αλβανία, ηλικίας από 17 έως 21 ετών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η συγκεκριμένη ομάδα έκανε τις ακόλουθες ληστείες:

- Πρώτες πρωινές ώρες της 29-06-2012 μπήκαν από τις πίσω πόρτες εντός παρκαρισμένου αυτοκινήτου, κοντά στο Τελωνείο Λάρισας, μέσα στο οποίο ήταν ένας 47χρονος μαζί με τη 43χρονη σύζυγό του και αφού τους εξανάγκασαν να βγουν από το αυτοκίνητο, με την απειλή μαχαιριού, τους πήραν τα λεφτά.

- Βραδινές ώρες της 25-09-2012 στη Λάρισα, επιτέθηκαν σε 26χρονο Ρουμάνο μέσα σε παρκαρισμένο ΙΧ και του έκλεψαν τα κλειδιά. Στη συνέχεια τον γρονθοκόπησαν και έφυγαν με το αυτοκίνητο του θύματος προς άγνωστη κατεύθυνση, μέσα στο οποίο υπήρχαν το κινητό τηλέφωνο, προσωπικά του αντικείμενα και μία τσάντα με διάφορα έγγραφα.

- Πρώτες πρωινές ώρες της 02-10-2012 στη Λάρισα, ανάγκασαν έναν 38χρονο Ρουμάνο να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητό του και του επιτέθηκαν με χρήση σωματικής βίας. Στη συνέχεια, του έκλεψαν το πορτοφόλι το οποίο είχε διάφορα προσωπικά του αντικείμενα, μικρό χρηματικό ποσό καθώς και ένα 1 κινητό τηλέφωνο.

Από την Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι ο 21χρονος Αλβανός, παρέμενε παράνομα στη χώρα, ενώ του έχει επιβληθεί το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα...

ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΠΟ... ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ 20.000 ΣΥΡΙΩΝ ΣΕ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΡΟΔΟ!

Σχέδιο για να φιλοξενηθούν 20.000 άτομα από τη Συρία σε δύο ελληνικά νησιά, αποκαλύπτει το γαλλικό πρακτορειο ειδήσεων επικαλούμενο το ελληνικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης...!
 

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, ήδη η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει πώς θα φιλοξενηθούν 20 χιλιάδες  από τη Συρία σε ειδικές εγκαταστάσεις στην Κρήτη και στη Ρόδο.
 
Το protothema.gr επιβεβαίωσε την είδηση συνομιλώντας με αξιωματούχο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Το στέλεχος του υπουργείου επισημαίνει ότι το σχέδιο προβλέπει να φιλοξενηθούν 20 χιλιάδες Σύροι στην Κρήτη και στη Ρόδο, 130 χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία στην Τουρκία και ακόμη 48 χιλιάδες Σύροι στην Κύπρο, σε περίπτωση που ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία γίνει ακόμη σκληρότερος και παραστεί ανάγκη για άμεση εκκένωση περιοχών της Συρίας...!

«Όσοι λαθρομετανάστες ζητούν άσυλο μετά από 3 μήνες θα αφήνονται ελεύθεροι!!!!» (video)

«Πρέπει να μας πει το κράτος, τι θα γίνει με αυτές τις περιπτώσεις, γιατί αλλιώς θα πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι στην πόλη ή οπουδήποτε αλλού!», τόνισε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Κορινθίας….

Από την κορινθιακή εφημερίδα ‘Πρωϊνή’, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 :

Σοβαρά παραμένουν τα προβλήματα στο στρατόπεδο της Κορίνθου παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι θα λυθούν σύντομα. Τα βασικότερα απ’ αυτά, σύμφωνα με τον πρόεδρο των αστυνομικών υπαλλήλων Κορινθίας Χ. Αδάμ, είναι η έλλειψη της απαραίτητης αστυνομικής δύναμης για την ασφάλεια στο χώρο, αφού ακόμα μεταφέρονται δυνάμεις από άλλες περιοχές.


Το κυριότερο όμως που τόνισε είναι, ότι βάσει του νόμου, όσοι λαθρομετανάστες ζητούν άσυλο και μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους, θα πρέπει σε διάστημα από 3-6 μήνες από τη σύλληψή της να αφήνονται ελεύθεροι και να κυκλοφορούν όπου θέλουν!!


Πληροφορίες μάλιστα της ΠΡΩΙΝΗΣ αναφέρουν, ότι ήδη έχουν αφεθεί ελεύθεροι 100 περίπου λαθρομετανάστες που κρατούνταν σε άλλα κέντρα κράτησης και κατά τη διάρκεια που βρίσκονταν στην Κόρινθο παρήλθε το διάστημα των 3 μηνών!!


Σχετικά με τα προβλήματα των αστυνομικών ο κ. Αδάμ τόνισε: «Μετά από 1,5 μήνα συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα στο στρατόπεδο, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων. Γίνονται μεν κάποιες εργασίες σε παρακείμενους χώρους, αλλά όχι κάτι για τα θέματα που μας αφορούν άμεσα. Η έλλειψη δύναμης ακόμα δεν έχει αντιμετωπιστεί. Οι ενισχύσεις από Αθήνα πολλές φορές αναγκάζονται να επιστρέψουν, όπως χθες. Το θέμα έπρεπε ήδη να είχε λυθεί...».
Για το άσυλο...

«Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους αρμοδίους, τι γίνεται με τους λαθρομετανάστες από τη στιγμή που παρέλθει το 3μηνο ή το 6μηνο από τη σύλληψή τους και έχουν κάνει αίτηση για παροχή ασύλου; Γιατί δυστυχώς, όταν περνά το 3μηνο, θα πρέπει να αφήνονται ελεύθεροι να κυκλοφορούν στην Κόρινθο, ή οπουδήποτε αλλού μπορεί να πάνε!! Πρέπει να μας πει το κράτος, τι πολιτική θα ακολουθήσει και που θα πάνε αυτοί μετά το πέρας του 3μήνου!». 


(από redskywarning.blogspot.gr)

Δείτε το βίντεο:


Νεαρός αλλοδαπός μπήκε στο Μετρό και άρχισε να «ξαφρίζει» τους επιβάτες! – Τον πέταξαν έξω στο Σύνταγμα, τον λίντσαραν και τελικά τον συνέλαβαν

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης στο σταθμό του Μετρό Ευαγγελισμός.

Νεαρός αλλοδαπός μπήκε σε ένα συρμό και άρχισε να κλέβει τους ανυποψίαστους επιβάτες. Μέχρι που κάποιος κατάλαβε τι συνέβαινε. Και τότε, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.


Μόλις ο συρμός έφτασε στο σταθμό του Συντάγματος, πολίτες / επιβάτες τον «πέταξαν» έξω και τον λίντσαραν. 

Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο δράστης δε δίστασε να βάλει τη ζωή του σε κίνδυνο και να «βουτήξει» στις ράγες.

Αλλά δεν κατάφερε να ξεφύγει από την Αστυνομία, που τον συνέλαβε και μάλιστα on camera!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ - Ο Πακιστανός βιαστής της Πάρου δεν είναι ανήλικος;

Νέα στοιχεία - φωτιά για το κτήνος της Πάρου που κατέστρεψε για πάντα τη ζωή της μικρής Μυρτούς. Σύμφωνα με πληροφορίες ΔΕΝ είναι ανήλικος και άρα κακώς δικάστηκε σαν τέτοιος και οδηγήθηκε στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα.


Σύμφωνα με πληροφορίες είναι καταχωρημένος  στα αρχεία της Πακιστανικής πρεσβείας ως 21χρονος ενώ υπάρχουν και ιατροδικαστικά ευρήματα που συνηγορούν στην άποψη πως κακώς ο βιαστής της Μυρτούς δικάστηκε σαν ανήλικος.

Μιλάμε για τον άνθρωπο που δεν τον ήθελαν ουτε οι ομοεθνείς του στο ίδιο κελί στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Εαν όλα όσα κυκλοφορούν σαν πληροφορίες στα δημοσιογραφικά γραφεία τις τελευταίες ώρες επιβεβαιωθούν τότε μιλάμε για ένα δικαστικό σκάνδαλο μεγατόνων και θα πρέπει άμεσα να ερευνηθεί ποιοι και γιατί προστάτεψαν τον Πακιστανό που με ψυχραιμία και κυνικότητα ομολόγησε το έγκλημά του. (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)

Την ίδια ώρα η 15χρονη Μυρτώ συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Το έγκλημα που είχε συγκλονίσει την Ελλάδα συνέβη στις 22 Ιουλίου στα απόμερα βράχια της Χρυσής Ακτής της Πάρου.(διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)

πηγη newsit.gr

Νέες επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους

Ακόμα 75 αλλοδαποί, διάφορων υπηκοοτήτων, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους

Συγκεκριμένα, στις χώρες τους επέστρεψαν ένας πολίτης Ινδίας, ένας πολίτης Λιβύης, ένας πολίτης Ρουμανίας, τέσσερις πολίτες Αλγερίας και 68 πολίτες Πακιστάν, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα.

ΑΝΤΕ ΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ....

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Πιάστηκε η σπείρα αλλοδαπών που ανατίναζε ΑΤΜ - ΦΩΤΟ

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται ήδη δύο Ρουμάνοι 29 και 37 ετών ενώ αναζητούνται άλλα τρία μέλη της σπείρας, τα στοιχεία των οποίων έχει η Αστυνομία. Πρόκειται για έναν 32χρονο Ρουμάνο και δύο Έλληνες ηλικίας 44 ετών και 58 ετών.


Έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής πέντε περιπτώσεις "παγίδευσης - ανατίναξης" μηχανημάτων Α.Τ.Μ., που έγιναν το τελευταίο εξάμηνο σε Αττική, Βοιωτία, Αχαΐα και Κορινθία!

Η αρχή του τέλος για τη σπείρα, ήταν χθες, όταν η Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοία, ενημερώθηκε για κάποια "ύποπτα" αυτοκίνητα, δίπλα στο Α.Τ.Μ της Εμπορικής Τράπεζας, που βρίσκεται στο Βαθύ Αυλίδας Εύβοιας.


ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας και οι συλλήψεις

Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο, όντως βρήκαν εκεί τρία παρκαρισμένα ΙΧ και 5 ύποπτα άτομα.
Τους δύο τους ακινητοποίησαν ενώ οι άλλοι τρεις κατάφεραν να εξαφανιστούν στο σκοτάδι.

Όπως προέκυψε, οι δύο συλληφθέντες, μαζί με τους άλλους τρεις που ξέφυγαν και αναζητούνται,
ξεκίνησαν χθες το πρωί από την Αθήνα και πήγαν στην Αυλίδα, με σκοπό την παραβίαση του Α.Τ.Μ.

Τα τρία αυτοκίνητα κατασχέθηκαν. Το ένα από αυτά είχε κλαπεί την 14-08-2012 από την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής.
Τα αλλά δύο ανήκουν σε δύο από τα άτομα που αναζητούνται και σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ενεργά μέλη της εγκληματικής ομάδας. Μέσα στα αυτοκίνητα, οι αστυνομικοί βρήκαν όλα τα... σύνεργα των δραστών.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.


Πώς ανατίναζαν τα ΑΤΜ

Το κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν ο ιδιαίτερος τρόπος και η ξεχωριστή μέθοδος, που ακολουθούσαν για τη διάρρηξη των μηχανημάτων Α.Τ.Μ.
Αφού επέλεγαν προσεκτικά τους χώρους όπου ήταν εγκατεστημένα Α.Τ.Μ, πλησίαζαν τα μηχανήματα και διοχέτευαν στο εσωτερικό τους, με λάστιχα υψηλής πίεσης, αέριο από φιάλες.
Στη συνέχεια προκαλούσαν έκρηξη του αερίου, με σπινθήρα συσσωρευτή, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται το εξωτερικό μέρος των Α.Τ.Μ. και να απελευθερώνονται οι ειδικές κασετίνες που περιείχαν τα χαρτονομίσματα .

Από την αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί, μέχρι στιγμής, πέντε περιπτώσεις:

- Ανατίναξη-Απόπειρα διάρρηξης του ΑΤΜ της τράπεζας EUROBANK που βρίσκεται τοποθετημένο στην πρόσοψη του SUPER MARKET, σε παράδρομο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Σχηματαρίου Βοιωτίας, στις 16-5-2012
- Ανατίναξη-Απόπειρα διάρρηξης του ΑΤΜ της τράπεζας EUROBANK που βρίσκεται τοποθετημένο στην πρόσοψη του SUPER MARKET , στο 2ο χλμ της Ε.Ο. Ωρωπού-Χαλκουτσίου, στις 12-5-2012
- Ανατίναξη-Απόπειρα διάρρηξης του ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται τοποθετημένο στην πρόσοψη του SUPER MARKET, στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, στην Κερατέα Αττικής, στις 14-5-2012
- Ανατίναξη-Διάρρηξη του ΑΤΜ της τράπεζας EUROBANK, που βρίσκεται τοποθετημένο στην Π.Ε.Ο. Αθηνών –Πατρών, στα Σελιανίτικα Αχαίας, στις 13-6-2012 και από μέσα πήραν 79.600 ευρώ.
- Ανατίναξη-Απόπειρα διάρρηξης του ΑΤΜ της ALPHA BANK που βρίσκεται τοποθετημένο στην είσοδο καταστήματος-κάβα επί της Λεωφόρου Επιδαύρου στα Λουτρά Ωραίας Ελένης, στις 25-8-2012.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ερευνάται η εμπλοκή – συμμετοχή των μελών της εγκληματικής ομάδας σε άλλες εγκληματικές ενέργειες, σε όλη την επικράτεια.

Οι δράστες στο παρελθόν είχαν απασχολήσει επανειλημμένα τις αστυνομικές Αρχές για κακουργηματικές πράξεις, μεταξύ των οποίων και για παγιδεύσεις Α.Τ.Μ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Πύργος:O πάγκος της όμορφης Κινέζας έκρυβε οπλισμό

Η κινέζα αντικρίζοντας τους δημοτικούς αστυνόμους να πλησιάζουν για έλεγχο παράτησε το καρότσι με την πραμάτεια και άρχισε να τρέχει.

Ανοίγοντας το ειδικής κατασκευής καρότσι στο δήμο οι υπάλληλοι τα έχασαν με το περιεχόμενο και τα αντικείμενα που βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε αυτό. Σιδερογροθιές, πτυσσόμενα στιλέτα και γκλόπ, μαχαίρια, πριόνια μέχρι και ένα δρεπάνι! Αντικείμενα που η αστυνομία χαρακτηρίζει ως οπλισμό και μάλιστα επικίνδυνο.

ΦΩΤΟ από ilialive.gr
ΦΩΤΟ από ilialive.gr

Οι δημοτικοί αστυνόμοι, πέραν των παραπάνω αντικειμένων, κατάσχεσαν ακόμα αναπτήρες, πορτοφόλια, κασετόφωνα, ψαλίδια, φακούς, μικρές ηλεκτρικές συσκευές, κουκλάκια, βούρτσες, ρολόγια, hands free απομίμηση γνωστών εταιριών κινητής τηλεφωνίας,  πολύμπριζα, ταμπακιέρες, νυχοκόπτες, κομπολόγια και πολλά άλλα μικροαντικείμενα.
ΦΩΤΟ από ilialive.gr
ΦΩΤΟ από ilialive.gr

Σύμφωνα με το ilialive.gr, όλα έγιναν στο πλαίσιο της προσπάθειας πάταξης της φοροδιαφυγής στον Πύργο από τη δημοτική αρχή. Φαινόμενο που τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά στους επαγγελματίες της περιοχής.

Οι δημοτικοί αστυνόμοι εδώ και αρκετούς μήνες έχουν λάβει εντολή από την δημοτική αρχή Πύργου για την διενέργεια καθημερινών ελέγχων σε όλους όσους διακινούν παράνομα εμπορεύματα και μάλιστα τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών είναι εντυπωσιακά αν κρίνει κανείς τις κατασχέσεις  δεκάδων τέτοιων προϊόντων που έχουν γίνει.

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

«ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ. Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΟΛΜΕΡ

Για άλλη μια φορά είχαμε την χαρά να ακούσουμε τον εξαιρετικό ομιλητή και γνώστη της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας, τον οικονομολόγο, νομικό και δημοσιογράφο κ. Κωνσταντίνο Κόλμερ στο βιβλιοπωλείο Αιγηίς, όπου παρουσίασε το νέο του βιβλίο «Λαθρομετανάστευση. Η απειλή της Εθνικής Ασφάλειας» στις 3 Οκτωβρίου 2012.

Ο κ. Κόλμερ αρχικά αναφέρθηκε στην σύγχυση που υπάρχει περί λαθρομεταναστεύσεως λέγοντας πως είτε είναι νόμιμη είτε παράνομη είναι πάντα λαθρομετανάστευση, διότι η «νομιμοποίηση» που παρέχεται εκ μέρους του κράτους με «πρόχειρα χαρτιά» δεν είναι νομιμοποίηση.

Μάλιστα δε υπενθύμισε πως τα σύνορά μας δεν φυλάγονται από τον ελληνικό στρατό, αλλά από μονάδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνεργασίας Συνόρων FRONTEX, η οποία επιτηρεί την διαδικασία εισόδου των λαθρομεταναστών και αρκείται απλώς στην καταγραφή τους αμέσως μετά την σύλληψή τους. Κατόπιν προχωρεί σε τυπική ανάκριση, τους δίνει χαρτί (λαθραίας) εισόδου στην Ελλάδα και τους επιβιβάζει σε λεωφορείο με προορισμό την Αθήνα.

Πρόσθεσε επίσης ο κ. Κόλμερ κάτι που δεν έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό, γιατί δεν μεταδόθηκε από τα Μ.Μ.Ε., ότι στις αρχές Ιανουαρίου του 2010 καταργήθηκε η VISA των Αλβανών με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (στα πλαίσια της Συνθήκης Σένγκεν). Ο αριθμός των ξένων στην Ελλάδα ανέρχεται στα 2,3 εκατομμύρια, αποτελεί δηλαδή σχεδόν το 21% του πληθυσμού της χώρας μας. Το 95% δε των εισερχομένων είναι μουσουλμάνοι.

Γενικότερα – συνέχισε – η ποιότητα των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα είναι εγκληματική. Η κακοποιός δράση τους είναι η πιο επικίνδυνη στην Ευρώπη και αυτό αποκρύπτεται.

Κανείς εξ αυτών δεν συνεισφέρει στα οικονομικά βάρη, αλλά αντίθετα απολαμβάνει (δωρεάν σχολείο, περίθαλψη κ.ά.) και δημιουργούνται συνθήκες στην αγορά εργασίας που αποβαίνουν εις βάρος των Ελλήνων. Οι διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ενδιαφέρονται και φωνάζουν για τα δικαιώματα των ξένων και κανείς για τα δικαιώματα των Ελλήνων.

Υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι Έλληνες, οι οποίοι δεν κάνουν τις δουλειές των αλλοδαπών, όχι γιατί δεν θέλουν οι ίδιοι, αλλά γιατί δεν συμφέρει στους εργοδότες, αφού ο Έλληνας κοστίζει 16 € την ώρα, ενώ ο ξένος κοστίζει 5 € την ώρα.

Το δημοσιονομικό αυτό καθεστώς το εκμεταλλεύονται οι λαθρομετανάστες κι έτσι παρουσιάζεται αύξηση χρέους ταχύτερα από την εγχώρια παραγωγή. Επί πλέον δημιουργείται δημογραφική συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού λόγω της
υπογεννητικότητας, που μας μαστίζει εξ αιτίας της οικονομικής συγκυρίας, με αποτέλεσμα να είναι η Ελλάδα διεθνώς η 3η χώρα στον γηρασμένο πληθυσμό με πρώτη χώρα την Β. Κορέα. Στην Ελλάδα το κράτος βρίσκεται σε κατάσταση «περίπου διαλύσεως» επεσήμανε ο κ. Κόλμερ και η αθρόα λαθρομετανάστευση θέτει μακροπρόθεσμα υπαρξιακά προβλήματα για τον ελληνισμό. Σε συνθήκες κρίσης το φαινόμενο της λαθρομεταναστεύσεως είναι δυνατόν να συνεπιφέρει ανατροπές που δύσκολα αντιμετωπίζονται.

Παρόντες στην Εκδήλωση, εκτός των άλλων και, ο Ιατρός κ. Πολύκαρπος Παπασπηλιόπουλος, ο πρώην Γενικός της ΔΗΡΑΠ κ. Δημήτρης Κρητικός, οι Επιχειρηματίες κ.κ Γιάννης Ηλίας, Παναγιώτης Πρεδάρης. Μαρία Ν. Ταστσόγλου

fonipeiraioton.blogspot.gr

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Αλλοδαποί λήστευαν μόνο ηλικιωμένους

Συμμορία αλλοδαπών, οι οποίοι παρακολουθούσαν ηλικιωμένους, που έκαναν αναλήψεις από τράπεζες και τους άρπαζαν τα χρήματα, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Συνελήφθη στα Πατήσια, 34χρονος υπήκοος Τανζανίας, ο οποίος λίγο πριν, μαζί με δύο συνεργούς του που αναζητούνται, ακινητοποίησαν 73χρονη, στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει και αποπειράθηκαν να την ληστέψουν.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών προέκυψε ότι ο συλληφθείς με τους συνεργούς του το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν διαπράξει, με την ίδια μέθοδο, επτά ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στις περιοχές της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Σε εξέλιξη επιχείρηση "σκούπα" στο κέντρο - 654 προσαγωγές και 210 συλλήψεις - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», που εξελίσσεται από νωρίς σήμερα το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής 654 αλλοδαποί κι έχουν συλληφθεί 210 γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.






Επίσης, έχουν  πραγματοποιηθεί 8 έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.




Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ




Οι δράσεις και οι αστυνομικοί έλεγχοι στο πλαίσιο της επιχείρησης συνεχίζονται.
πηγη newsit.gr