Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Τι είδε η “μικρή Πολωνέζα” στην Οδό Αχαρνών

 

«Δυστυχώς, οι φοιτητές του προγράμματος «ΕΡΑΣΜΟΣ» που ήρθαμε εδώ με υποτροφία μένουμε στην Αχαρνών και ζούμε το πρόβλημα στο πετσί μας. Κανένας δεν μας είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που θα αντιμετωπίζαμε…»

Συνέντευξη από ξένους φοιτητές στην Αθήνα, είχε το περιοδικό «Κ» της Κυριακάτικης Καθημερινής. Μεταξύ αυτών και της Gozia Kozinska, Πολωνέζας, η οποία βρίσκεται στο τελευταίο έτος των σπουδών της και γράφει την πτυχιακή της εργασία, η οποία πραγματεύεται το μεταναστευτικό πρόβλημα της Ευρώπης. «Σκέφτηκα ότι θα είχε ενδιαφέρον να ζήσω αυτό για το οποίο γράφω», αναφέρει στην συνέντευξή της ως βασικό λόγο που ήρθε τους τελευταίους εννιά μήνες στην Ελλάδα. 



Επιπλέον, η συγκεκριμένη Πολωνέζα φοιτήτρια, ζώντας σε μια χώρα χωρίς λαθρομετανάστες, επηρεάστηκε προφανώς από τις «αντιρατσιστικές» θέσεις της παγκοσμιοποίησης και ήταν υπέρ της αποδοχής των λαθρομεταναστών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. 

Επειδή, όμως, άλλο η θεωρία κι άλλο η πράξη, για να δούμε τις εντυπώσεις που αποκόμισε ζώντας σε μια χώρα πλημμυρισμένη από λαθρομετανάστες:

«Δυστυχώς, οι φοιτητές του προγράμματος Που ήρθαμε εδώ με υποτροφία μένουμε στην Αχαρνών και ζούμε το πρόβλημα στο πετσί μας. Κανένας δεν μας είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που θα αντιμετωπίζαμε. Η καλύτερή μου φίλη και ο φίλος της ξυλοκοπήθηκαν από ληστές, ένα βράδυ, καθώς γυρνούσαν από ένα πάρτι. Αυτό ήταν το πρώτο περιστατικό που με ταρακούνησε. Πολλοί από τα 500 άτομα του προγράμματος έχουν πέσει θύματα ληστείας ή βιαιοπραγίας στην περιοχή του ξενοδοχείου μας. Η μητέρα μου ήρθε να με επισκεφτεί και όποτε κάποιος μας πλησίαζε, μαζευόμουν τρομοκρατημένη. Της έκανε εντύπωση. «Τι έχεις πάθει;» με ρώτησε. «Έχεις αλλάξει πολύ. Εσύ δεν είσαι που πιστεύεις ότι οι μετανάστες χρειάζονται φροντίδα και αποδοχή;», Αναγκάστηκα να της απαντήσω ότι μόνο αν ζήσει εδώ ένα μήνα θα καταλάβει».

Συμπέρασμα: Όλοι οι Έλληνες που ζουν εδώ εκ γενετής, θα πρέπει να καταλάβουν αυτό που κατάλαβε αμέσως μια ξένη κοπέλα, που ήρθε στην πατρίδα μας για λίγους μήνες. Πως, η καθημερινή ζωή στην πατρίδα μας έχει γίνει εφιάλτης από τους λαθρομετανάστες-εισβολείς.